Adam Matthews-

Founder, Transition Pathway Initiative

, Chief Responsible Investment Officer, Church of England Pensions Board

Resourcing Tomorrow
Adam Matthews-

Adam Matthews-

Founder, Transition Pathway Initiative

, Chief Responsible Investment Officer, Church of England Pensions Board

Adam is the Chief Responsible Investment Officer for the Church of England Pensions Board, as well as Co-Chair of the Transition Pathway Initiative and a Board Member of the Institutional Investors Group on Climate Change, (IIGCC).  He is also the co-lead, on behalf of CA100+, for engagement with Royal Dutch Shell that led to the 2018 joint statement on climate targets agreed between Shell and institutional investors. 

Following the Brumadinho Tailings Dam disaster, Adam is co – lead of the Mining and Tailings Safety Initiative with John Howchin, from the Swedish Ethics Council. He also represents the Principles for Responsible Investment as a co – convenor of the Global Tailings Review. 

Adam founded and now Co-Chairs the Transition Pathway Initiative (TPI) an asset owner-led and asset manager-supported global initiative which assess companies’ preparedness for the transition to the low carbon economy (and publishes this through the London School of Economics).  Adam is also the lead for the Church of England on the Mining and Faith Reflections Initiative (MFRI) a forum that convenes dialogue between mining company CEO’s and Church leaders. 

Adam also serves as a member of the Royal College of Physicians Investment Advisory Board and on the Pension and Lifetime Savings Association (PLSA) Stewardship Advisory Group.

 

Adam Matthews-

Presenting on

Select Timezone
  • 08:40
  • Thu, 30 Nov
  • 08:40 - 11:40 GMT
  • |
  • 180 min
  • |
  • Thu, 30 Nov
  • |
  • Resourcing Tomorrow Theatre

Driving Financial, Technological, Social and Government Collaboration, Trust and Innovation to Enable the Mining Innovation Ecosystem of the Future

  • 08:40 - 08:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 30 Nov
Opening Remarks from Organiser
  • 08:50 - 09:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 30 Nov
Session Chair’s Opening Remarks
  • 09:00 - 09:40
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 30 Nov
Keynote Panel: Trust Is the Most Precious of All Commodities – How Can It Be Built Throughout the Entire Mining Value Chain?
  • 09:40 - 10:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 30 Nov
Fireside Chat
  • 10:00 - 10:40
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 30 Nov
Keynote Panel: How Can Mining Appeal More to Green Funds and Non-Traditional Resource Investors?
  • 10:40 - 11:20
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 30 Nov
Panel Discussion: M&A Outlook for the Next 12 Months – Where Are the Key Trends and Opportunities We Are Seeing?
  • 11:20 - 11:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 30 Nov
Fireside Chat