Andrew Thake

Divisional Director

Resourcing Tomorrow

Resourcing Tomorrow
Andrew Thake

Andrew Thake

Divisional Director

Resourcing Tomorrow

Andrew passionates about conceptualising, research, producing, selling, growing and delivering profitable conferences, exhibitions and training courses, with experience in Asia, Middle East and Europe. With 17 years of experience he is adaptable, having worked for many different types of companies, each with different business models, strategies and cultures.                 

Vertical sectors he has worked in include agriculture, commodities, defence, finance, mining, oil&gas, online retail, payments, pharmaceuticals, procurement, real estate, telecoms and trading.

He enjoys managing people. Nothing gives him greater pleasure than hiring, training and retaining A grade talent as he grows a business and develop a team. What he most enjoys about the events industry is that each day constantly brings news challenges and opportunities. No one day is the same. His current job takes me to Europe, Asia, Australia, Africa, Canada and the USA, as he seeks out new opportunities to grow and develop his portfolio. Outside of work he enjoys hiking, having climbed Kilimanjaro. He enjoys running, having completed 5 marathons. He also enjoys travel, with his goal to attend 100 countries in his lifetime. Specialities: P&L responsibility, start-ups, strategic planning, revenue generation, cost control, government liaison, JV negotiation, conference portfolio development, event management, recruitment, training, market research, event planning, conference production, marketing, content generation, events management, business development, project management, people management.

Andrew Thake

Presenting on

Select Timezone
  • 08:40
  • Tue, 29 Nov
  • 08:40 - 10:40 GMT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
  • |
  • Resourcing Tomorrow Theatre

Decarbonisation, The Energy Transition and The Circular Economy

07:30 Registration

08:00 Meeting Platform Facilities Opening

  • 08:30 - 08:35
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
Opening Remarks from Organiser
  • 08:35 - 08:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
Opening Welcoming Address
  • 08:45 - 08:50
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
Chair’s Opening Remarks
  • 08:50 - 09:05
  • |
  • 15 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
Keynote Address: Why does Resourcing Tomorrow matter to all of us and not just the mining industry?
  • 09:05 - 09:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
Keynote Address: Metals for modern life – What is the role mining companies can play in driving forward a sustainable economy?
  • 09:25 - 09:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
Keynote Address
  • 09:45 - 10:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
Keynote Fireside Chat: Resourcing Tomorrow – how FMGL is transitioning to a decarbonised future by 2030
  • 10:05 - 10:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
Keynote Address
  • 10:25 - 11:05
  • |
  • 40 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
Keynote Panel: How the mining industry can support the low carbon energy transition?
  • 11:05 - 11:35
  • |
  • 30 min
  • |
  • Tue, 29 Nov
Keynote Address: Building integrated battery materials supply chains to accelerate the energy transition.
  • 08:30
  • Wed, 30 Nov
  • 08:30 - 10:45 GMT
  • |
  • 135 min
  • |
  • Wed, 30 Nov
  • |
  • Resourcing Tomorrow Theatre

Reimagining Exploration and Financing

07:30 Registration

08:00 Meeting Platform Facilities Opening

  • 08:30 - 08:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Nov
Opening Remarks from Organiser
  • 08:40 - 08:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Nov
Morning Chairs’ Opening Remarks
  • 08:50 - 09:10
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Nov
Keynote Address: What needs to change in exploration today to meet the demands of Resourcing Tomorrow?
  • 09:10 - 09:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Nov
Keynote: Fireside Chat: Reinventing the aluminium industry
  • 09:30 - 10:20
  • |
  • 50 min
  • |
  • Wed, 30 Nov
Keynote Panel: KSA Land of Opportunities – capitalising on the potential of the mining industry as well as maximising synergies in the downstream supply chain and battery metals space
  • 10:20 - 10:45
  • |
  • 25 min
  • |
  • Wed, 30 Nov
Keynote Panel: Driving sustainable M&A to Resource Tomorrow
  • 08:40
  • Thu, 01 Dec
  • 08:40 - 10:45 GMT
  • |
  • 125 min
  • |
  • Thu, 01 Dec
  • |
  • Resourcing Tomorrow

Critical Minerals and the Future for Alternative Financing

07:30 Registration

08:00 Meeting Platform Facilities Opening

  • 08:40 - 08:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 01 Dec
Opening Remarks from Organiser
  • 08:50 - 09:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 01 Dec
Chair’s Opening Remarks
  • 09:00 - 09:40
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 01 Dec
Panel: What does the term ‘critical mineral’ mean in 2022 and is the industry equipped to meet demand?
  • 09:40 - 10:20
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 01 Dec
UK Focus: What should the UK’s approach to critical minerals be going forward?
  • 10:20 - 10:45
  • |
  • 25 min
  • |
  • Thu, 01 Dec
Keynote Panel: How can alternative financiers adapt to the challenges of resourcing tomorrow?