Josie Osborne

Minister

British Columbia

Resourcing Tomorrow
Josie Osborne

Josie Osborne

Minister

British Columbia

Josie Osborne was elected as MLA for Mid Island-Pacific Rim in 2020. 

Josie grew up on Vancouver Island and has lived in Tofino for over 20 years, first moving there to work as a fisheries biologist for the Nuu-chah-nulth Tribal Council and later as executive director of an environmental education non-profit organization.

She was the Mayor of Tofino from 2013-2020 and served as Chair and Vice-Chair for the Alberni Clayoquot Regional District. During her time in local government, Josie chaired the Tofino Housing Corporation and was a strong proponent for active transportation and regional transit. She has served as Chair of the Board for the Island Coastal Economic Trust, and in 2017, she was appointed by the BC Minister of Environment and Climate Change to the BC Clean Growth and Climate Action Advisory Council.

Josie Osborne

Related Articles and Documents

Presenting on

Select Timezone
  • 08:40
  • Wed, 29 Nov
  • 08:40 - 11:40 GMT
  • |
  • 180 min
  • |
  • Wed, 29 Nov
  • |
  • Resourcing Tomorrow Theatre

Exploring, Sourcing, Financing and Supplying the Critical Minerals Required to Resource Tomorrow

  • 08:40 - 08:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 29 Nov
Opening Remarks from Organiser
  • 08:50 - 09:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 29 Nov
Session Chair’s Opening Remarks
  • 09:00 - 09:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 29 Nov
Ministerial Keynote
  • 09:10 - 09:55
  • |
  • 45 min
  • |
  • Wed, 29 Nov
Keynote Panel: Reviewing the EU Critical Minerals Act: Status, Opportunities and Challenges for the Mining Industry
  • 09:55 - 10:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 29 Nov
Ministerial Keynote: Yukon
  • 10:05 - 10:50
  • |
  • 45 min
  • |
  • Wed, 29 Nov
Keynote Panel: Ensuring the Responsible Sourcing and Secure Supply of Critical Minerals Throughout the Entire Value Chain
  • 10:50 - 11:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 29 Nov
Ministerial Keynote: British Columbia
  • 11:00 - 11:45
  • |
  • 45 min
  • |
  • Wed, 29 Nov
Keynote Panel: How Can the Industry Shorten the Gap From Exploration to Production? Why Does the Lassonde Curve Still Take 16 Years? New Thinking in Financing, Technology, Collaboration and Innovation
  • 11:45 - 12:00
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 29 Nov
Ministerial Address: Kingdom of Saudi Arabia